In het bezit zijn van een Tesla blijft een feetje. Met al de updates die je maandelijks kan downloaden vanuit je auto, blijft het altijd vernieuwend. Op afstand kan je je auto blijven upgraden. Een manier om je Tesla nog meer te upgraden is door een laadkabel aan te schaffen. Hiermee kan je je auto opladen bij je eigen woning. Een Tesla laadkabel is aan de muur te bevestigen en via stroom kan je je Tesla dan opladen. Welke landkabel je nodig hebt en of er nog ander opties zijn, als bijvoorbeeld een Tesla laadpaal, lees je in deze tekst.

Welke laadkabel moet jij hebben?

Een tesla laadkabel heb je in drie versies. Het is belangrijk om te weten welke bij jouw auto past. Een laadkabel van type 1 kan bijvoorbeeld alleen in elektrische auto’s van type 1. Online kan je vinden welke type jouw auto nodig heeft. Typ simpelweg je auto in de zoekbalk en vind het antwoord. Type 3 en type 2 laadkabels passen meestal bij dezelfde auto’s. Bij deze laadkabels is er meer een verschil tussen beide. De derde generatie laadkabels zijn over het algemeen sneller, en zijn beter voor de auto zelf. Bekijk bij de productinformatie op websites welke specificaties de laadkabels hebben en welke het beste bij uw auto passen.

Een Tesla laadpaal kopen?

Een Tesla laadpaal is een andere optie voor het thuis opladen van je elektrische auto. Het voordeel bij een laadpaal, is dat hij buiten de deur kan staan en de elektriciteit gaat door de grond naar de paal. Het is daarom veel minder gevoelig voor schade. Een laadkabel moet in een stekker worden gedaan en zal daardoor meer snoer laten zien in je woning. Het zal ook minder snel gaan dan het laden bij een laadpaal.

Waar kan je deze laadsystemen kopen?

Online zijn er verschillende bedrijven die het voor jou mogelijk maken, om een laadpaal of laadkabel aan te schaffen. Op de webshops kom je allerlei verschillende merken tegen. Dit zijn natuurlijk niet dezelfde kabels en palen met dezelfde specificaties. Sommige merken bieden meer hulp bij het opladen van een oude elektrische auto, terwijl de andere luxe merken, bijvoorbeeld een Tesla laadpaal of -kabel, meer functies geven die meer bij die van een Tesla passen, de duurdere elektrische auto’s. Heeft u rond dit nog vragen, kan u altijd contact opnemen met de webshop.

Elektrisch rijden?

Veel mensen denken dat elektrisch rijden nog steeds niet haalbaar is. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden om te laden steeds groter. Er komen in elke stad talloze laadstations bij. Het laden gaat steeds sneller en de accu’s gaan veel langer meer. Elektrisch rijden is binnen 20 jaar het standaard. Het is streven naar een wereld die draait op groene stroom. Zo houden we de planeet aarde, lang in leven en laten we hem in zijn waarde.