Wrapping

Carbon wrapping doet je bolide pas echt opvallen

Waarschijnlijk heb je wel eens een beroemdheid gezien in het bezit van een auto van een exclusief merk die helemaal was ingepakt met een opvallende carbon wrap, waar je je ogen niet vanaf kon houden. Het is ook iets exclusiefs en vanwege het prijskaartje niet voor iedereen weggelegd. Maar speelt geld geen rol en ben je naar iets op zoek wat snelheid en kracht uitstraalt dan is carbon wrapping zeker iets wat aan deze aparte look voldoet.

Van alle beschikbare kleuren en stijlen die ter beschikking zijn om je bolide te sieren, is carbon wrapping wel een van de meest favoriete onder degenen die een moderne futuristische uitstraling en afwerking willen. Het zal er niet om liegen dat een volledig met koolstofvezel omhuld voertuig de aandacht zal trekken van voorbijgangers. De auto zal een behoorlijke indruk maken op degenen die hem bekijken.

Ga zelf maar na, wanneer heb je voor het laatst een auto gezien die op deze manier geüpgraded is? Je komt ze heel weinig tegen, wat juist daarom bijdraagt aan die extra ‘wauw’-factor wanneer je langs rijdt.

Heeft carbon wrapping ook functionaliteit?

We zullen het er unaniem over eens zijn dat het je auto er geweldig uit doet zien. Maar welke andere voordelen biedt carbon wrapping tijdens gebruik? Op de eerste plaats zijn de ‘verpakkingen’ die gebruikt worden van een extreem goede kwaliteit, de details komen perfect tot zijn recht en zorgen voor de nodige waardering. Wrapping zorgt door zijn aanzienlijke duurzaamheid voor een goede beschermende laag over je auto.

Het voorkomt steenslag tijdens het autorijden en krassen van mensen die langs je auto lopen en het niet zo nauw nemen met andermans spullen. Je auto op deze manier ingepakt is ook goed bestand tegen moeder natuur, regen of vorst zal geen invloed hebben op de koolstofvezel. Carbon wrapping heeft vele voordelen zoals:

Het beschermt de fabriekslak van je auto en brengt er geen schade aan, ook niet tijdens het verwijderen ervan.

Houdt de lak in perfecte staat, wat bijdraagt aan de doorverkoopwaarde.

Herstel de auto in de oorspronkelijke kleur zonder problemen, door de wraps te verwijderen.

Eventuele reparaties zijn maar plaatselijk, verpak gewoon het gedeelte wat opnieuw gedaan moet worden.

Je hoeft niet alles in te pakken, maar wat je voorkeur is, bijvoorbeeld spoilers, spiegels, motorkap of dak.

Wat is de levensduur bij carbon wrapping?

Gemiddeld staat er voor het materiaal wat men er voor gebruikt 5 tot 7 jaar. Maar er zijn al merken op de markt die garanderen dat ze 10 tot 12 jaar mee kan gaan. Dit alles hangt ook af in wat voor klimaat je woont. Woon je in een woestijngebied waar de zon constant op je auto staat te schijnen, mag je er gerust wat jaartjes van af halen.

De levensduur zal altijd van een aantal factoren afhangen, staat de auto veel in de zon, wordt deze niet regelmatig gereinigd of staat deze in een straat met veel bomen, waardoor je last kunt hebben van boomhars, luizen- of vogelpoep. Gebruik je af en toe een beschermende vloeibare keramische coating. Dit zijn allemaal factoren die meespelen bij de levensduur van het materiaal.