Wanneer je een mooie auto hebt, dan ben je daar in de meeste gevallen heel zuinig op. Je grootste angst is dat je schade rijdt. Echter een ongelukje zit in een klein hoekje, een goede autoverzekering is daarom heel erg belangrijk. Een goede autoverzekering hoeft overigens niet meteen ook duur te zijn. Je moet gewoon even zoeken naar de meest geschikte verzekering voor jouw auto. Op www.autoverzekering.nl is het eenvoudig om autoverzekeringen te vergelijken. Je vult in de vergelijker je woonplaats in, je leeftijd, de soort auto die je rijdt en de gewenste dekking. Vooral dat laatste is even iets waar je rustig over na moet denken.

Welke dekking kies je?

Misschien is jouw auto wel heel erg mooi maar toch al wel een aantal jaren oud. Een All Risk verzekering dekt over het algemeen de meeste schade. Toch krijg je wanneer jouw auto total loss gereden is enkel de dagwaarde terug. Heb je een prachtig gepimpte auto, die door alle werkzaamheden die je eraan verricht hebt om deze mooie te maken een auto gecreëerd die veel meer waarde heeft dan de officiële dagwaarde, dan heeft het geen zin om een All Risk verzekering af te sluiten. Je kunt dan beter een WA+ autoverzekering kiezen en het geld wat je hiermee bespaard aan de kant leggen om je auto indien nodig te laten repareren.

Vergelijken loont de moeite

Wanneer je weet welke dekking geschikt is voor jouw auto, dan kun je de vergelijker laten zoeken. Er worden 28 verschillende autoverzekeringsmaatschappijen nagelopen en vergeleken. De beste opties voor jou staan bovenaan in de opsomming die verschijnt op je beeldscherm. Het afsluiten van een autoverzekering is maatwerk. De autoverzekering die voor jou en jouw auto het beste is, hoeft niet de beste te zijn voor je buurman bijvoorbeeld. Bij het bepalen van je premie kijkt de verzekeraar namelijk naar je leeftijd, je woonplaats, het aantal schadevrije jaren en de soort auto die je wilt verzekeren.

Over enkele jaren weer een keer vergelijken

Over een aantal jaren ben je weer wat ouder, je auto is ook ouder of inmiddels vervangen, je hebt wat meer of als je pech gehad hebt, wat minder schadevrije jaren en misschien ben je inmiddels wel verhuisd. Het is dan goed om nog een keer de vergelijker te openen en te kijken welke autoverzekering er op dat moment de goedkoopste is voor jou en jouw auto. Het kan dus heel goed zijn dat eerst centraal beheer het beste uit de test kwam en dat de volgende keer Unive bovenaan staat.