Een auto kiezen gaat niet over een nacht ijs. Dit betreft een aardige klus. Auto’s zijn er in veel soorten merken, maten en allemaal met hun eigen specificaties. Kies je voor een elektrische auto? of ga je toch voor benzine of diesel? Zo kun je nog kiezen voor een nieuwe auto, of jouw oude auto inruilen tegen de inruilwaarde. Ook kun je naast zakelijke lease kiezen voor private lease. Leasen is voordelig omdat er meestal all inn prijzen worden gehanteerd zoals verzekeringen en wegenbelasting. Auto Christiaan kan naast het leveren van zeer goede automerken ook jouw auto voorzien van periodiek onderhoudt.

Een occasion kopen

Indien een nieuwe auto te prijzig is zou je ook kunnen kiezen voor een occasion. Deze zijn meestal een stuk goedkoper afhankelijk van het bouwjaar van de auto. Een occasion is een tweedehands auto die vaak een aardig aantal kilometers heeft gereden. Het is slim om voor jezelf na te gaan aan welke eisen een auto moet voldoen en hoeveel personen en eventueel huisdieren meekunnen in de auto. Ben je echt met twee personen en vervoer je niemand op de achterbank? Dan zou je kunnen kiezen voor een cabrio met alleen twee zit plekken bijvoorbeeld. Hou voor jezelf ook bij voor welke doeleinden je de auto wilt gebruiken. Wil je hem alleen voor woon/werk verkeer gebruiken? Of rij je lange afstanden of zelfs naar het buitenland? Een kleine lichte auto is meer geschikt voor woon werk verkeer terwijl snelle en wat grotere auto’s meer geschikt zijn om bijvoorbeeld een caravan voort te trekken. Voor een grotere auto betaal je overigens wel meer wegenbelasting dan voor een klein model. Indien je een benzine of diesel hebt verbruiken grotere wagens ook meer. Houdt hier wel rekening mee. Kijk ook of je een handgeschakeld auto os misschien wel een automaat het meest prettig vindt. Met een automaat trek je makkelijk op omdat je alleen maar hoeft te remmen, gassen en sturen.

Waar op letten bij een occasion?

Bij een occasion is het slim om te letten op het aantal gereden kilometers. Hoe meer kilometers hoe ouder de auto is in gebruik. Hoe lager de kilometerstand is hoe hoger de prijs van de occasion zal zijn. Sommige occasions zijn zo goed als nieuw terwijl anderen aardig wat gebruikerssporen hebben. De dealer levert wel opgeknapte auto’s die veilig en rijklaar zijn. Een goede occasion die bij jou past is altijd wel te vinden. De auto verminderd in loop der jaren in waarde. Hou rekening met eventuele waardevermindering indien je de auto weer besluit in te ruilen. Kijk ook naast vaste kosten zoals wegenbelasting en verzekeringen naar variabele kosten zoals benzine of diesel en onderhoudskosten, een occasion die goedkoop is in aanschaf maar van alles mankeert is weer duurkoop omdat de reparatiekosten hoog op kunnen lopen. Sommige auto’s verbruiken meer waardoor deze vaker moet worden vol getankt. Occasions Emmeloord heeft veel keuze.

Een prachtige Tesla 3 leasen

Een Tesla 3 is een ware uitblinker als het om elektrische auto’s gaat. Deze auto is nieuw een halve ton waard maar deze auto kun je ook gaan leasen. Voordeel is dat je dan geen hoog bedrag ineens hoeft te betalen. De Tesla 3 staat bekend om haar hoge accuradius en doet het lang op accu. Deze auto is zeer modern en helemaal anno 2020. De grote board computer in de vorm van een helder scherp computerscherm valt het meest op omdat dit uniek en futuristisch is. Daarnaast biedt deze auto een glazen dak waardoor je een panorama look hebt. Naast zakelijk leasen is privé leasen een goede optie. Het voordeel is dat je geen wegenbelasting hoeft te betalen en opladen zeer goedkoop is in verhouding tot benzine. Ook het onderhoudt van de Tesla 3 is een stuk goedkoper in aanschaf.