Ik wil van mijn leasecontract af.

Als je goedkoop een nieuwe auto wilt rijden ga je een auto leasen. Je stelt een leasecontract op met de aanbieder. In dit contract staan zaken als: welke auto je gaat leasen, de tarieven per maand, voor hoelang ga je deze auto leasen en afspraken over eventuele schade die er wordt gereden. De auto blijft eigendom van de leasemaatschappij, dus technisch gezien huur je een auto voor een aantal jaar. Omdat je samen met de leasemaatschappij een leasecontract hebt opgesteld, kun je niet na 2 maanden ineens van je contract af. Er zijn wel uitzonderingen, als je gezinssituatie zo veranderd dat je een grotere ( of kleinere) auto nodig hebt, kun je dit contract vaak kosteloos beëindigen. Als je zonder geldige reden toch per se van je leasecontract af wilt, zijn er 2 opties. De eerste optie is dat je de nog te betalen bedragen moet betalen. De tweede optie is dat je een eindrekening krijgt die je moet betalen voordat je van de auto en het leasecontract af kan. Maar er is nog een optie, dat is je leasecontract over laten nemen door een ander.

Waarom een leasecontract overnemen?

Als je een leasecontract tekent met de aanbieder van de auto kun je hier in principe niet meer onderuit. Toch is er een manier om vroegtijdig van je leasecontract af te zijn. Je kunt het namelijk je leasecontract laten overnemen door een ander. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Zo zit jij niet meer een enorm hoge eindrekening als je het contract voortijdig wilt beëindigen. Ook maak jij iemand blij die op korte termijn een goede auto nodig heeft. Omdat je een leasecontract per maand betaald, kun je na een maand al van je leasecontract af zijn. Eigenlijk neemt dus een ander dat contract over, onder het contract staat alleen een andere naam. Het overnemen van een leasecontract is erg populair, zo populair zelfs dat er een aantal websites zijn opgezet die zich alleen richten op de overname van een leasecontract.