De kosten voor autoruit vervangen zijn voor veel auto-eigenaren een doorn in het oog. Een barst in de voorruit of een stukgeslagen zijruit laten vervangen kan namelijk al snel een behoorlijke som geld kosten. Bovendien is het nooit verstandig om met een beschadigde of stukgeslagen autoruit rond te blijven rijden. Veel mensen denken dat een sterretje in de voorruit van hun auto niet zo’n groot probleem hoeft te vormen, maar vergeten dat deze de veiligheid van de inzittenden aanzienlijk kan beïnvloeden. Een sterretje kan er voor zorgen dat het zicht van de bestuurder op de weg negatief wordt beïnvloed. Daarnaast kan het ook de stevigheid van de autoruit in het gedrang brengen. Wilt u de beschadigde autoruit vervangen, maar vreest u de hoge kosten? Wij vertellen u graag hoe bij autoruit vervangen kosten kunnen worden bespaart zonder dat er op vlak van kwaliteit hoeft te worden ingeleverd.

De voorruit, vatbaar voor steenslag 

Het is misschien een beetje opvallend, maar de meest sterke ruit die in een auto is terug te vinden is eigenlijk het meest vatbaar voor schade. De voorruit van een auto bestaat altijd uit gelaagd glas. Dit kan niet worden gezegd van bijvoorbeeld de zij- en achterruiten, enkele uitzonderingen daargelaten. Gelaagd glas is extra stevig glas dat niet uit één, maar wel uit twee glaslagen bestaat. Dit is niet alles, want tussen deze twee glaslagen in is een PVB folie terug te vinden. Het betreft hier niet zomaar een folie, maar een soort plastic dat aan beide zijden een klevende functie heeft. Deze klevende werking is nodig om het glas bij ruitschade samen te kunnen houden. Op deze manier zal bij ruitschade alleen een sterretje of barst in de voorruit verschijnen en zal het glas niet zomaar uit elkaar spatten. Ondanks de sterkte waar een voorruit over beschikt valt het dus toch niet uit te sluiten dat er schade optreedt en dan gaan de alarmbellen bij veel mensen rinkelen. 

Hoe drukt u de kosten voor autoruit vervangen? 

Kosten voor autoruit vervangen drukken is iets dat iedereen wel graag wilt, maar hoe krijgt u dat voor elkaar zonder dat er op kwaliteit ingeleverd hoeft te worden? Wanneer u te maken krijgt met een beschadigde autoruit is de kans zeer groot dat u deze wil laten vervangen door een nieuwe, originele autoruit. Dergelijke autoruiten beschikken over een merklogo. Uiteraard is dit prima autoglas, maar de aanwezigheid van het merklogo zorgt voor een aanzienlijk hogere prijs in vergelijking met after market autoruiten. Zijn originele autoruiten van een betere kwaliteit? Absoluut niet! Autoruiten met een merklogo mogen echter alleen door merkdealers worden verkocht waardoor de kosten erg hoog liggen. 

Autoruiten voor de after market als alternatief 

Dat de kosten voor het vervangen van een autoruit zeer hoog kunnen uitvallen als men kiest voor een originele autoruit mag inmiddels duidelijk zijn. Gelukkig is er een veel interessanter alternatief. Zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven bestaat er ook zoiets als een autoruit die wordt geproduceerd voor de zogenaamde after market. Deze autoruiten komen uit dezelfde fabriek als de originele autoruiten en maken deel uit van dezelfde productielijn. Dit zorgt er voor dat after market autoglas qua kwaliteit niet onder hoeft te doen voor originele autoruiten terwijl de kosten vele malen lager liggen. Wanneer u de kosten om de autoruit te vervangen wilt beperken is het dan ook altijd interessant om even naar de after market autoruiten te informeren.