Een auto taxeren, dat is iets waar u misschien niet gelijk aan denkt wanneer u een auto of ander voertuig aanschaft maar het kan wel belangrijk zijn. In dit artikel leest u wat een auto taxateur doet en waarom het verstandig is om uw auto te taxeren. 

Wat doet een auto taxateur?

Een auto taxateur is iemand die uw auto komt inspecteren, hij of zij kijkt de hele auto na en maakt vervolgens een schatting van de waarde van uw auto. De schatting van de waarde van uw auto kan belangrijk zijn om verschillende redenen, deze leest u in de volgende paragraaf. Een taxatie gebeurt bijna altijd op locatie. U kunt uw auto naar een gespecialiseerd taxatiebedrijf brengen, soms komen de taxateurs ook bij u thuis als dat voor beide partijen makkelijker is. Taxaties van een voertuig gebeuren vrijwel nooit via een foto, een taxateur moet namelijk de hele auto goed kunnen bekijken en inspecteren, een foto is hierbij niet voldoende. 

Wanneer de taxateur de auto grondig heeft bekeken en eventueel een proefrit heeft gemaakt stelt hij of zij een taxatierapport op. Dit taxatierapport krijgt u vaak in dezelfde week via de mail toegestuurd, dan kunt u het gelijk naar de verzekeringsmaatschappij doorsturen indien nodig. 

Waarom een auto taxeren? 

Een auto laten taxeren kan belangrijk zijn om verschillende redenen. Ten eerste is het belangrijk om niet teveel te betalen voor een auto wanneer u deze aanschaft. Een onafhankelijke taxateur kan u vertellen hoeveel geld uw auto echt waard is en of u teveel betaalt of niet. 

Daarnaast is het ook handig om uw auto te laten taxeren wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten, zo’n autoverzekering zorgt ervoor dat u geld uitgekeerd krijgt wanneer uw auto schade heeft of is gestolen. Heeft u een bijzondere auto, bijvoorbeeld een oldtimer? Zorg er dan voor dat u uw auto laat taxeren, dit voorkomt moeilijkheden en discussies met de verzekeringsmaatschappij. Door een onafhankelijke taxatie weet u zeker dat u het juiste bedrag van de verzekering uitgekeerd krijgt. Het taxeren van uw auto kost geld, maar het kan uiteindelijk ook een hoop geld schelen wanneer er iets met uw auto gebeurt.  

Bezoek eens www.bbpartners.nl/ voor meer informatie over het laten taxeren van uw auto.