Ben jij een echte avonturier of droom je ervan om alle landen van de wereld te zien? Met je eigen expeditie voertuig kun je deze dromen waarmaken. Met een huisje op wielen rij je zo de hele wereld over. In dit artikel lees je wat een expeditie voertuig is hoe dit gemaakt wordt. 

Wat is een expeditie voertuig? 

Een expeditie voertuig is een voertuig dat is gemaakt om grote afstanden op moeilijk terrein af te leggen. Het is in principe een camper, maar dan beter geschikt voor onverharde wegen en de ongerepte natuur. In dit voertuig kun je rijden, eten, slapen en wonen, net als in een gewone camper. 

Het grote voordeel van een expeditie voertuig is dat je deze helemaal naar eigen wens kunt laten inrichten en dat ze goed te gebruiken zijn op onverharde wegen. Heb je plannen om te touren door de woestijn, de bergen of door de middle of nowhere, een expeditie voertuig brengt jou op alle bestemmingen die je nog wilt zien. 

Op maat gemaakt voertuig

Je kunt samen met het bedrijf dat jouw expeditie voertuig maakt een voertuig uitzoeken maar je kunt dit ook zelf doen. Expeditie voertuigen worden vaak gemaakt van kleine vrachtwagens, brandweerwagens of auto’s met laadbakken. Deze auto’s worden vervolgens omgebouwd tot expeditievoertuig. 

Bij dat ombouwen van zo’n voertuig komt veel kijken. Er kan gebruik gemaakt worden van verschillende materialen wanneer de behuizing wordt gemaakt, denk hierbij aan staal, aluminium of plastic. Deze materialen worden niet zomaar gekozen, maar er worden weloverwogen keuzes gemaakt gebaseerd op het gewicht van het voertuig, , het budget, de grootte en de off-road bestendigheid. 

Het interieur van een expeditie voertuig kan helemaal naar wens worden ingericht. Vind je het belangrijk om comfortabel te kunnen slapen wanneer je lang op reis bent? Dan wordt er extra aandacht besteed aan het slaapgedeelte van het voertuig. Kook je graag uitgebreide maaltijden? Dan kan de keuken iets uitgebreider gemaakt worden zodat je voldoende ruimte hebt voor alle potten en pannen. 

Overleg altijd goed met het bedrijf dat jouw expeditie voertuig maakt wat jouw wensen zijn, zo kunnen zij een droomvoertuig voor je maken. 

Bezoek eens www.twigatravelcars.nl/ voor meer informatie over maatwerk expeditievoertuigen.