Tegenwoordig zijn er verschillende soorten garages. Het onderscheid ligt hierin of ze merkgebonden zijn of voor elke soort auto reparaties uitvoeren. De merkgebonden garages zijn vaak gebonden aan strenge kwaliteitseisen, waarbij de onafhankelijke dit vaak wat minder wordt gehanteerd. Nu betekent dit natuurlijk niet dat het automatisch minder is, wel mag je bij een merkgebonden autogarage ervan uit gaan dat reparaties volgens duidelijke protocollen worden gedaan. Ook kun je terecht bij gespecialiseerde garages, die zich enkel richten op specifieke reparaties. Voorbeelden hiervan zijn garages die zich volledig richten op banden of het vervangen van remblokken. Naast deze voorbeelden hebben we nog enkele andere soort garages:

Bovag garage 

Deze garages zijn aangesloten bij de brancheorganistatie BOVAG. Hierbij wordt een specifiek werkformule gehanteerd. Voor het verrichtte onderhoud en reparatiewerk heb je bijvoorbeeld 3 maanden garantie.

Dealer

Vaak wordt de aankoop van een auto gedaan bij een autodealer en komt hier een bepaalde garantie bij. Wij raden dan ook aan om dit altijd bij deze dealer te laten doen. Wanneer onderhoud niet juist wordt uitgevoerd bij een andere garage kan de dealer op terug vallen, mocht je garantie willen gebruiken. 

Reparaties die worden uitgevoerd in een garage

Koppeling

Doordat bij het rijden altijd enige slip ontstaat bij de koppeling, slijten de koppelingsplaten langzaam weg. Hoe snel dit gaat hangt natuurlijk af van de rijstijl en hoe de auto wordt gebruikt. Bij korte ritjes in het stadsverkeer zorgt dit voor meer slijtage dan lange afstanden via de snelwegen. 

Distributieriem 

Deze riem houdt onder de motorkap alles bij elkaar. Hierdoor is deze vaak onderhevig aan slijtage. Mocht de distributieriem nu kapot gaan dan moet deze zo snel mogelijk vervangen worden. Het niet tijdig vervangen van dit onderdeel kan leiden tot dure motorschade. Om de zoveel kilometer dient de distributieriem te worden vervangen. Mocht je nu opzoek zijn naar een garage in Pijnacker? Ga dan langs Smits Auto voor al uw autoproblemen.