De aanschaf van een auto is voor iedereen een spannend moment. Je koopt de auto immers met het idee om hier nog tal van jaren in rond te rijden. Het is dan ook een beslissing waar je ontzettend goed over moet nadenken. Dit was in het verleden al zo, maar is tegenwoordig nog belangrijker geworden. Er zijn anno 2022 immers meer opties dan ooit als het gaat om de aanschaf van auto’s. Wil je bijvoorbeeld een auto die rijdt op diesel, op benzine of wil je een elektrische auto? In deze blog geven we je enkele tips die je kunnen helpen bij het maken van deze keuze.

Elektrisch

Als we het hebben over moderne auto’s, dan zul je waarschijnlijk al snel aan een elektrische auto. Dit zien we dan ook terug in de verkoopcijfers. De elektrische auto is namelijk populairder dan ooit. Waar men het laden bijvoorbeeld vroeger voor velen een frustratie punt was, is dit tegenwoordig juist een positief aspect van de elektrische auto. De ontwikkelingen in de laadpalen markt heeft er namelijk voor gezorgd dat je kunt kiezen voor het auto thuis opladen. Je kunt de auto dus op ieder gewenst moment opladen en je hoeft dus ook niet meer langs de benzinepomp om de auto te vullen. Nu is het hierin natuurlijk wel een vereiste dat je een laadpaal thuis laat installeren. Daarnaast is de elektrische auto natuurlijk ontzettend duurzaam. Je koopt een auto met minder uitstoot en dus een auto die in het gebruik beter is voor het milieu!

Benzineauto

De benzineauto is momenteel nog de populairste auto onder Nederlanders. Dit heeft met name te maken met het feit dat de benzineauto voor de meeste Nederlanders de goedkoopste optie is. De auto is namelijk een stuk goedkoper dan de dieselauto in de aanschaf en in de wegenbelasting. Hij is in de wegenbelasting overigens wel weer veel duurder dan een elektrische auto!

Dieselauto

De dieselauto kan net als de benzine auto de goedkoopste optie zijn als het gaat om autorijden. Dit is bij een dieselauto echter pas het geval als je meer dan 15.000 kilometer per jaar rijdt. De brandstof is namelijk een flink stuk goedkoper, maar de aanschafprijs en de wegenbelasting een stuk duurder dan de benzineauto.