Vandaag de dag maken steeds meer mensen de keuze om een tweedehands auto te kopen. Hierin wordt tegenwoordig vaker wel dan niet de auto verkocht via sites zoals marktplaats, waarmee garages buiten beschouwing worden gelaten. Dit kan een hoop geld schelen, zolang je geen miskoop begaat. Koop je de auto niet via een gecertificeerde handelaar dan kan je voor nare verrassingen komen te staan.

Waar op te letten

Soms kan je het direct aan de auto zien. De banden zijn zacht en versleten en de auto ziet er roestig uit. Andere keren moet je het wat beter bekijken en echt weten waar je op moet letten. Je hebt immers niet de garantie die je bij een autohandelaar wel krijgt. Bij alle tweedehands auto’s, zo ook een Mercedes Benz occasion, is een van de belangrijkste en makkelijkst te checken criteria de vloeistof.

Hoe check je de vloeistof

Zoek eerst online op hoe een vloeistofreservoir eruit ziet als je dit nog niet weet. Open dit reservoir en kijk of de vloeistof helder is. Zie je er olie in drijven? Dan kan dit duiden op een lekke pakking in het motorblok. Een reparatie hiervan zal je al snel tussen de €600 en €1.100 kosten. Niet een leuke verrassing als je denkt een nieuwe aanwinst te hebben gemaakt. Daarom is het verstandig om je goed in te lezen welke dingen belangrijk zijn bij het kopen van een auto.

Denk vooruit

Ook wanneer je niet op zoek bent naar een occasion doe je er goed aan om na te denken waar mensen op letten. Zo zijn sommige automerken meer in trek dan andere. Zo staan Ford occasions al jaren in de top 10 meest verhandelde auto’s in Nederland. Natuurlijk zit hier een limiet aan. Wanneer je de auto compleet hebt uitgeleefd zal er weinig animo voor zijn en zal je lastig afgaan om een koper ervoor te vinden. Kijk dus naar de verwachte levensduur van je auto en bedenk; een gloednieuwe auto verliest al de helft van haar waarde op het moment dat je er voor het eerst mee wegrijdt.