Elektrische scooters zijn een geweldige optie voor veel forensen geworden. Maar ook voor degenen die gewoon plezier willen hebben met het rijden op een motorfiets met een accu. Want de oplaadtijden worden steeds korter naarmate de technologie verbetert en het bereik ervan neemt ook fijn toe.

Al deze elektrische motorfietsen worden ook door verschillende fabrikanten in verschillende vormen en maten geproduceerd. Dus hoe weet je nu wat de beste zijn? We hebben om deze reden een aantal interessante modellen voor je opgezocht.

De goedkopere scooters

De Super Soco en NIU elektrische scooter merken zijn op dit moment de twee grootste namen op het gebied van elektrische scooters. Ze bieden elk zeer betaalbare en high-tech voertuigen.

●      Super Soco CUx

Super Soco biedt onder meer de prachtige en innovatieve CUx aan: een stijlvolle en slimme elektrische scooter. Daarnaast richt het bedrijf zich vooral op het nabootsen van de vintage Britse motorfietsen uit de jaren 50.

●      Niu MQi+ Lite en andere modellen

NIU gaat met de UQi, MQI en NQI modellen meer voor een moderne stijl die haar eigen coolness uitstraalt. Ze zijn er in diverse uitvoeringen met allerlei verschillende motor sterktes verkrijgbaar. Denk hierbij maar aan de Lite, Sport en GT uitvoeringen. Die GT uitvoeringen kosten echter beduidend meer.

De NIU MQi+ Lite is één van de allernieuwste NIU modellen die er aan te schaffen is. Deze fijne scooter is zowel in een 25km snorfiets als een snellere 45km versie leverbaar.

●      Segway eMoped en IVA E-GO

Naast deze populaire merken zijn ook de Segway eMoped B110S en IVA E-GO S4 zeer goed getest. De B110S is volgens Segway de meest innovatieve en stijlvolle elektrische scooter van dit moment. En de E-GO S4 is met haar strakke moderne styling een echte eyecatcher op de weg!

Een blikvanger word je zeker als je bij deze elektrische scooters ook de beste jethelmen met de mooiste vormgeving combineert. Al deze scooters zijn trouwens in het 1.800 tot 3.000 euro prijssegment verkrijgbaar.

De duurdere en snellere scooters

●      Vespa Elettrica

Laten we hier met de unieke Vespa Elettrica beginnen. Deze iconische Italiaanse scooter is nu elektrisch geworden. Dit bekende scooter merk, die in de jaren vijftig de gehele internationale scooter beweging in gang zette, biedt nu de nieuwe Elettrica aan. Dit is een zeer moderne scooter in een klassiek jasje.

De borstelloze elektronische motor van de Elettrica gebruikt een Kinetic Energy Recovery System (KERS), die op maar liefst 4.000 watt piekt en daardoor als scooter bijzonder krachtig is. De meeste goedkopere scooters bieden immers maximaal tussen de 1.300 en 1.800 watt. Deze Elettrica kost met meer dan 6.000 euro dan ook het dubbele.

●      Super Soco CPx

Er precies qua prijs tussenin, vind je overigens de Super Soco CPx. Dit is een bijzonder goed uitgeruste elektrische scooter die veel comfort biedt. Met de afmetingen van een maxi-scooter zet de CPx zichzelf echt op de markt als een elektrische optie die prima met haar tegenhangers op benzine kan concurreren.

In het achterwiel weggewerkt biedt deze CPx een naafmotor die 4.000 watt aan vermogen produceert en zelfs op 4.800 watt piekt. Als je graag een ‘milieuvriendelijke’ elektrische scooter wilt, met een goede maatvoering, actieradius en specificaties, dan zou de CPx echt in het middelpunt van jouw belangstelling moeten staan.

●      Niu MQi GT Evo

Een andere interessante scooter, die in dezelfde prijsklasse zit, is de Niu MQi GT Evo. Deze Niu MQi GT Evo is een geweldige aanvulling op het al heel uitgebreide Niu assortiment. De scooter ziet er niet alleen heel modern uit, maar voelt ook zo aan. Het rijdt goed en accelereert ook bijzonder snel. Maar dat kan ook niet anders met haar pittige 5.000 watt motor!

Hoewel ze soms nog de neiging hebben om meer te kosten dan hun tegenhangers op benzine, zijn de elektrische motorfietsen en scooters zonder twijfel de toekomst van de motorwereld. En als jij hiervan de beste in haar prijsklasse uitkiest, dan kan je daar zeker veel plezier mee beleven.