Een aanhangwagen is ideaal voor het vervoeren van verschillende materialen. De auto is af en toe net iets te klein en de aanhangwagen biedt extra ruimte voor het vervoeren. Je kunt denken aan het vervoeren van zand, maar ook aan het vervoeren van een motor. Het betreft vaak zware materialen. Het is een hele klus om de lading in de aanhangwagen te plaatsen. Lees snel verder en ontdek hoe de lading gemakkelijk in de aanhangwagen kan worden geplaatst.

Oprijplaten

Door middel van oprijplaten wordt het inladen van jouw aanhangwagen een stuk makkelijker. Het zand kan in de kruiwagen worden geplaatst. De kruiwagen kan door middel van de oprijplaten gemakkelijk omhoog rijden. Een motor daarentegen hoef je niet op een onmogelijke manier op te tillen, maar kan je eenvoudig omhoog rijden met de oprijplaten.

Lieren

De lieren zijn verkrijgbaar in twee verschillende soorten. Je hebt de keuze uit een handlier en een elektrische lier. Bij de handlier draai je aan het wiel om een bepaald voorwerp op te tillen. De handlieren zijn geschikt voor de lichte materialen. Worden de materialen zwaarder? Dan adviseren wij jou om gebruik te maken van een elektrische lier. Hierbij hoef je zelf geen kracht te zetten om het voorwerp op te tillen. Zware materialen kunnen op deze manier eenvoudig in de aanhangwagen worden geplaatst. Een lier heeft een bepaalde trekkracht en neemt voor jou een hoop kracht uit handen. De lieren zijn perfect accessoires tijdens het inladen van jouw aanhangwagen. De kabel van de lier wordt gemaakt van staal of synthetisch touw.

Kettingtakels

Een kettingtakel is in principe vergelijkbaar met een lier. Bij de kettingtakel wordt er gebruik gemaakt van een ketting in plaats van een kabel. De hijshoogte van een kettingtakel is minder hoog dan bij een lier. Bij een lier wordt de kabel namelijk opgerold in de trommel. Bij een kettingtakel blijft de ketting er vaak losjes onder hangen. Een lier heeft een hijshoogte van 15 tot 120 meter. Een kettingtakel kan vaak maar tot rond de 20 meter hoog hijsen. Bekijk jouw gebruikersdoeleinde en ontdek welke hijs optie jouw voorkeur heeft.