Als je op zoek bent naar een nieuwe of andere auto zal je wellicht willen weten wat de mogelijkheden hiervoor zijn. Je kunt naar een garage gaan of in je familie- en kennissenkring rondvragen. Ook kan je op marktplaats kijken of er bij jou in de buurt een leuke auto aangeboden wordt.

Een andere mogelijkheid is echter om een auto uit Duitsland te importeren. Dit heb je wellicht nog nooit overwogen, maar er zijn verschillende voordelen aan deze optie verbonden. Die zullen we in dit artikel bespreken, zodat je kunt bepalen of het voor jou een geschikte optie is.

De keuze is reuze

Het eerste voordeel dat we willen bespreken ligt voor de hand. Duitsland is een groot land in vergelijking met Nederland. Dat betekent dat er veel auto’s rondrijden. Je zou kunnen zeggen dat de keuze daar reuze is. Zeker als je op zoek bent naar een auto met specifieke kenmerken kan het handig zijn om rond te kijken in een groter aanbod dan dat er in Nederland is.

Prijs

Behalve dat het aanbod groter is, ligt de prijs van een auto in Duitsland lager dan in Nederland. Dat is natuurlijk iets dat ons als Hollanders bijzonder aanspreekt.

Extra opties

In Duitsland is het heel gebruikelijk dat men bij de aanschaf van een nieuwe auto kiest voor alle opties die hierbij aangeboden worden. Je zou kunnen stellen dat een auto in Duitsland gemiddeld meer luxe opties heeft dan in Nederland.

Europese garantie

Ook als je een auto in het buitenland koopt is de Europese garantie van kracht. Je kunt dus met een auto die nog binnen de merkgarantie valt naar een Nederlandse dealer op het moment dat er zich een probleem voordoet.

BPM

De BPM is de belasting die je in Nederland betaald voor personenauto’s en motorrijwielen. Het is mogelijk dat je flink kunt besparen op de BPM door op de juiste manier aangifte te doen.

Conclusie

Het kan zeer de moeite waard zijn om als je een andere auto zoekt ook eens over de grens te kijken. In Duitsland is het aanbod zeer groot, en zijn de meeste auto’s voorzien van vele luxe opties. Daarnaast is de prijs lager dan in Nederland terwijl je wel kunt profiteren van de Europese garantie als je auto nog binnen de garantietermijn valt zonder dat je terug naar de verkoper hoeft te rijden.